Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Palomino:

A palominók aranyfakók, sárgák vagy sárgásbarnákfehér vagy világos sörénnyel és farokkal.

Sárga:

A sárga lovak színe mindenütt vöröses, sárgásvörös vagy vörösesbarna. A sörény és a farok színe megegyezik a szőrzetével, esetleg annál kicsit világosabb. Lehetnek fehér jegyei.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/lovakesponiknevelde/uploads/462.jpg

Fekete:

A fekete lovak egész teste fekete, néhány apró fehér foltot, jegyet leszámítva. A fekete lovaknak két típusa létezik. 1.Nyári fekete: ha a szőrzet redszeresen napfény éri, rozsdabarnás árnyalatúvá fakul. 2. Hollófekete: mély, kékesfekete szőr, ami soha nem halványul el.


Pinto 

A szörzet illewtve a sörény és a farok két vagy három színből áll.

Tobino:A szőrzrtben mindig van egy nagy fehér folt, amely keresztezi az állat hátát valahol a mar és
a farok között, mintha csak fehér festékkel öntöték volna le. A tobiano szinte majdnem mindig mind a négy lábára harisnyás; a harisnyák sokszor összeolvadnak a test többi részén található fehér 
foltokkal.Az egyszínű láb ritka.A szem rendszerint barna.


Overo: A nagy fehér folt nem keresztezi a gerincvonalat, hanem a hastól kiindulva felfelé halad a törzsön.A fehér lábvég nem általános, viszont gyakori a nagy fehér jegy a pofán.A szem gyakran kék.


 

Zsemlyefakó

 

 

E lovakat a sárgás szőrszín és a privitím jegyek mellet a fakókra tipikusan jellemző jegyek is jellemzik,mint például az úgynevezett hátszíj - a gerincen végig húzódó sötét csík.A zebrák mintázatához hasonlóan a zsemlyefekóknak lehetnek a combjaikon vízszintesen,a maron pedig keresztbe futók sávjaik,valamint füljegyek is.

Rozsdafakó

A testen a szörzet mosott-fakó,a szőrvégek vöröses árnyalatúak.A többi fakóhoz hasonlóan találhatók rajtuk primitív jegyek.

Pej

A pej lovak a barna-vörösesbarnabármely árnyalatában pompázhatnak.A sörényük, a farkuk és a lábszáruk fekete.Előfordulhatnak rajtuk fehér jegyek.

 

Szürke

A szörzet fehér és szürkecszőrszálakból áll.A szürke csikók születésükor sötétebbek,de a színük késöbb halványodni kezd,míg végül színte teljesen fehéré nem vállik.A valódi fehér lovakkal elentétben azonban-akiknek a bőre világos színű-a szürke lovak bőre életük végéig sötét marad.

  Deres

A deresek már a késöbbi színükkel jönnek világra.A szőrszínükk egész életükben változatlan,bár télen talán világosabbak vagy sötétebbek lehetnek.A szörzetben színes és fehér szálak keverednek.A fej a lábak a sörény,és a farokegy színűek,nem keltenek ,,deres" benyomást,A deres lovakat könnyű megkülönböztetni a szürkéktől,mivel ez utóbiak pafája hamar elkezd kivilágosodni.

 

Appaloosa

Az Appaloosákat fehér foltokkal tarkított színes szörzet jelemzi;vagy fordítva:az alapvetően fehér szörzeten lelhetők fel színes foltok.A sörény és a farok színe sokféle foltos lehet.Az appaloosa mintázatnak négy alapvető típusa van:Takarómintás,Párductarka,Deres,Hópehelytarka.
 

Cremello/Perlino

A cremello lovak bundája krémszínű,fehér sörényel és farokkal, halvány rózsaszín bőrel.A szem kék A perlinók szőre szintén krémszínű,a bőrük is rózsaszín és a szemük is kék,de a cremellótól eltérően a sörény,a farok és a lábszárak színe vöröses árnyalaltot kapnak. 
 

Ezüst

A testszőrzet csokoládé-vagy mokkabarna,esetleg halvány barna,mintha csak egy sötétebb palominóval lenne dolgunk.A sörény és farok színe világos,szinte fehér.A láb szár általában világosabb színű,mint a test többi része,és pettyezett lehet.Az ezüst meglehetősen ritka szín,de bizonyos fajták-például shatlandi póni,izlandi póni,sziklás-hegységhi póni vagy Kentucky-hegységi hátasló-egyedei között gyakori.

Buckskin

A szörzet sárga,sárgásbarna vagy arany,fekete foltokkal.A buckskin lovak kicsit hasonlóak a fekóhoz, de nincsenek primitív jegyeik.